Lapacho poklad Inkov

Lapacho poklad inkovLAPACHO POKLAD INKOV

Už starí Vikingovia poznali túto “zázračnú” kôru a vozili ju do Európy zo svojich ďalekých ciest, aby ju menili za drahé kamene.
Čaj lapacho je v skutočnosti vnútorná kôra stromu lapacha, ktoré rastú v Brazílii, Peru, Paraguaji, Bolívii a v severnej Argentíne. V Andách dosahujú tieto stromy úctyhodný vek až 700 rokov.
Vraj jeden ruský cár sa vďaka každodennému pitiu jednej šálky odvaru dožil 130 rokov. A v roku 1305 boli napísané a dodnes sa dochovali zápisky od neznámeho mnícha z macedónskeho kláštora o tom, že už v tej dobe bolo v Európe aj v Oriente lapacho používané k liečbe najrôznejších zdravotných problémov. Dodnes mnohí ľudia nosia so sebou na dovolenky a treky, v ruksaku balíček s touto “zázračnou” kôrou.

Veľa ľudí, ktorých poznám, by vám povedalo, že im kúra z lapacha veľmi prospieva a udržuje ich v dobrej kondícii. Aj ja podstupujem dvakrát do roka trojtýždňovú očistnú lapachovú kúru, napriek tomu som ešte na nič konkrétne neprišiel a ani som nič zvláštne neodpozoroval, čím by som mohol potvrdiť “zázračné” vlastnosti lapacha.

No a čo sa píše v literatúre o poklade Inkov?
– Lapacho odstraňuje z tela nečistoty.
– Posilňuje imunitný systém.
– Upravuje činnosť vnútorných orgánov a podporuje trávenie.
– Posilňuje srdce a krvný obeh. Odstraňuje chudokrvnosť
– Normalizuje výmenu cukru.
– Znižuje bolesť. Má pozitívny vplyv na odstránenie migrény.
– Pôsobí močopudne
– Pozitívne ovplyvňuje zdravý spánok. …

Mne lapacho veľmi, veľmi, veľmi chutí. Teraz práve prebieha moje pravidelné obdobie, začiatok roka, keď každý večer pijem štyri deci odvaru. Keď je správne uvarené, tak cítim jeho svojskú nasladlú chuť, pripomínajúcu čisté kakao, s vôňou pravej čokolády a s jemným nádychom vanilky.

Príprava je jednoduchá:
V literatúre sa píše, cca 1 polievkovú lyžicu lapacha na 1 liter vody. Vodu privedieme do varu a lapacho necháme variť na miernom ohni 5 minút. Potom ho necháme 15 minút odstáť.
Moje spolupracovníčky by nám však poradili, že oni varia lapacho 15 minút na miernom ohni a potom ho rovno podávajú. Dávajú však až 2 – 3 polievkové lyžičky lapacha na 1,5 litra vody, lebo takmer pol litra sa vyparí.
Či už lapacho bude teplé alebo studené, jedno je isté,
vždy budeme popíjať originálny, veľmi chutný a vďaka svojim účinným látkam pre náš organizmus, posilňujúci nápoj.

Majte sa krásne,
a ak chceme môžeme sa preventívne starať aj o svoje zdravie a samozrejme nezabudnime sa zabávať.

Vlad F & LUKO (foto)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Ukáž
Schovaj